BIOFABRIKETT
A tűztérbe egyharmadát kell betölteni és így érhetjük el a legjobb tüzelési hatásfokot. A biofabrikettet felül kell meggyújtani, és felső levegőadással kell a természetes huzatot növelni. A levegőelállításhoz a huzatszabályozót úgy kell beállítani, hogy az égési levegő egy része mindig felül jusson a tűztérbe. Az alsó levegő mennyiségét a túl gyors égés elkerülése céljából csökkenteni kell, de teljesen elzárni soha nem szabad. A felső levegő-bevezetés akkor szüntethető meg, ha a biofabrikett a tűztérben teljesen átizzott, a fagázok képződése befejeződött, és úgy ízzik mint a faszén. Egy töltés kb. 2,5-3,5 óra alatt ég ki.Újboli tűzrakás az előző töltet teljes kiégése után úgyanígy történhet. Izzó biofabrikettűzre újabb brikett berakása füstölést és a hatásfok romlását eredményezheti.Vegyestűzelésű kazánba a biofabrikett használata esetén az égőtérben kisebb darabokra tördelt brikettel történhet, és a ha a kezdőtűz teljesen leég és már csak parázs van akkor rakjuk rá a biofabrikett-et.Sokan ott rontják el a tűzelést, hogy tűzifával begyújtanak (nagy tűzet csinálnak a tűztérbe) és úgy rakják bele a biofabrikettet az égő fára.Ez azt eredményezi, hogy a biofabrikett gyakorlatilag hamarabb elég mint a tűzifa.Csak amikor a tűzifa leégett és már csak ízzik akkor kell ráültetni a biofabrikettet.
Ha esetleg valami kérdése van nyugodtan forduljon bízalommal hozzánk, valamelyik elérhetőségünkön.